USA ei suuda kärpida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dollarid
Dollarid Foto: SCANPIX

Vabariiklastest ja demokraatidest koosneval superkomiteel on veel mõned tunnid aega, et vähendada eelarvepuudujääki vähemalt 1,2 triljoni dollari võrra. Pühapäeval tegelesid mõlemad pooled aga vastase süüdistamisega.

Kuuest vabariiklasest ja kuuest demokraadist koosnev komitee loodi, kuna president Barack Obama ja kongress ei jõudnud riigi 4 triljoni dollari suuruse eelarvepuudujäägi osas kokkuleppele, vahendab  The Telegraph.

Vabariiklased ei ole nõus makse tõstma, ka kõige jõukamate ameeriklaste arvelt mitte, demokraadid ei taha jälle kulusid kärpida ilma maksutõusuta.

Kuigi komitee 12 liiget kinnitasid, et nad ei ole lootust veel täielikult maha matnud, on see õhkõrn. Tänaseks peaks kokkulepe kirja saama ning kolmapäeval peaks selle üle toimuma hääletus.

Kuidas turud edusammude puudumisele reageerivad, on raske ette ennustada, osaliselt seetõttu, et murelikud pilgud on peamiselt Euroopa poole pööratud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles