Simson vastab Kallasele: tasuta ühistransport jääb! (3)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Kuvatõmmis

Majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni sõnul seisab Keskerakond tulevikus tasuta ühistranspordi säilimise eest ning kavatseb ühistranspordi süsteemi veelgi edasi arendada.

Simson reageeris Reformierakonna juhi Kaja Kallase sõnavõtule tänases Tartu Postimehes, kes lubas võimule pääsedes maakondliku tasuta bussisõidu lõpetada.

Simson rääkis, et tasuta ühistranspordi esimesed kuud on tõestanud, et sõidu hind on inimestele väga suure tähtsusega. «Näiteks augustis kasvas sõitjate hulk keskeltläbi 33 protsenti. Igapäevaselt 25 kilomeetri kaugusel tööl käiv inimene võidab sellest ligi 800 eurot aastas. Meie eesmärk on ühistranspordisüsteemi arendada, mitte seisu halvemaks muuta ning algatusi tagasi pöörata.»

Majandusministri sõnul ei soovi Kaja Kallas kaotada ainult tasuta sõidu õigust maakonnaliinidel, vaid vähendada ka reisirongide dotatsiooni. Simsoni sõnu ei saa võimuliit, kes asub lammutama kasutajate seas aina populaarsemaks muutuvat ühistransporti, tema toetusega arvestada.

«Ühistranspordisüsteemi arendamine on kindlasti pidev töö ja ühendusi saab muuta paremaks. Kuid kui vaadata viimaste aegade arenguid, siis need on muljetavaldavad. Süsteemi lammutamine ja tagasipöörde tegemine oleks kahtlemata tagurlik käik,» lõpetas Simson.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles