Tuntud krüptoraha looja: plahvatuslik kasv on möödas (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krüptorahad ethereum ja bitcoin.
Krüptorahad ethereum ja bitcoin. Foto: Jaap Arriens/Jaap Arriens/Sipa USA

Bitcoini järel ilmselt tuntuima krüptovaluuta Ethereumi looja Vitalik Buterini sõnul on krüptorahanduse ja plokiahela tehnoloogia plahvatuslik kasv juba «tulnud ja läinud».

«Oleme jõudnud plokiahelaga (tehnoloogia, millel põhinevad krüptorahad-toim) kohta, kus lagi paistab,» ütles Buterin Bloombergile. «Kui sa räägid tavalise haritud inimesega, siis on ta ilmselt krüptorahadest juba vähemalt korra kuulnud. Seetõttu ei ole võimalik enam 1000 korda edasi kasvada,» leidis mees.

Bitcoini ja teiste krüptorahade esimese metsiku tõusu taga oli tema sõnul kõva turundus ja soov jõuda võimalikult paljude uute inimesteni. Järgmine siht võiks olla see, et need, kes juba on krüptorahadest huvitatud, võtaksid asja veelgi tõsisemalt. «Et liigutaks lihtsalt huvist reaalsete lahendusteni ja päris majanduseni,» märkis Buterin.

Etheri väärtus on alates aasta alguse tipust kukkunud 80 protsenti. Selle hind on umbes 250 dollarit. Seda saab kasutada kitsamalt maksevahendina kui ka investeeringuna.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles