Mööbli valikul saab enamasti otsustavaks hind

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Sisustusportaali

sisustus.ee

detsembrikuisest küsitlusest selgus, et aastaga on mööbli ostul hinna järgi otsustajate osakaal kasvanud 75 protsendile.



Kui aasta alguses tehtud küsitluse järgi sai 46 protsendile vastajatest mööbli soetamisel otsustavaks hind, siis detsembrikuuks oli hinna põhjal otsustajate arv suurenenud 75 protsendile.

Kui kvaliteet ja välimus on sarnased ja välismaine toodang osutub Eesti omast odavamaks, siis otsustab ostja siiski odavama kasuks. Patriootlik suhtumine hinda üle ei kaalu. Samas võib juhtuda ka vastupidi, et Eesti mööbel on välismaisest odavam, ning sel juhul eelistatakse seda.

Aasta alguses eelistas kindlalt Eesti toodangut 27 protsenti vastajatest. Detsembrikuus langes kodumaise toodangu eelistajate osakaal 20 protsendile, mis pole aga siiski väga suur vahe. Kindlasti võib oodata selles osas ka tõusu, kui hindu langetatakse ja piisavalt ennast reklaamitakse.

Sisustus.ee korraldas enda kasutajate seas küsitluse aasta alguses ja detsembrikuus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles