Ringkonnakohus mõistis Toomas Tooli õigeks

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Toomas Tool koos kaitsja Allar Jõksiga
Pildil on Toomas Tool koos kaitsja Allar Jõksiga Foto: Liis Treimann.

Tallinna ringkonnakohus mõistis täna teist korda ärimees Toomas Tooli ja SEB Panga endise maakleri Karoly Kirberi väärtpaberituru mõjutamise süüdistuses õigeks.

Kohus ei rahuldanud Põhja ringkonnaprokuröri Maria Suti kaebust, milles ta taotles Tooli (46) ja Kirberi (31) süüdimõistmist ja karistamist, ütles ringkonnakohtu sekretär ERR-i uudisteportaalile.

Ühtlasi mõistis ringkonnakohus riigilt Toolile esimese astme kohtus tema õigusabikulude katteks 19 173,49 eurot ning Kirberile 10 660,46 eurot ning teise astme kohtuetapi õigusabikulude katteks Toolile 5954,40 eurot ja Kirberile 2454,16 eurot.

Ringkonnakohus vaagis Tooli ja Kirberi süüasja uuesti, sest riigikohus tühistas varasema ringkonnakohtu otsuse ühe kohtuniku allkirja puudumise tõttu kohtuotsuselt.

Riigikohus leidis, et ringkonnakohus oli rikkunud kriminaalmenetlusõigust, kui seal 28. veebruaril Tooli ja Kirberi kriminaalasjas langetatud otsuse allkirjastas kolmeliikmelisest kohtukoosseisust vaid kaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles