Mägus: Vene turiste võiks olla kordades rohkem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Feliks Mägus.
Feliks Mägus. Foto: Marina Puškar

Nordic Hotels AS juhatuse esimehe Felix Mägusa sõnutsi võiks Eestit külastavate Vene turistida arv paari aasta jooksul kolmekordistuda.

Septembris peatus Eesti majutusasutustes 13 000 Venemaalt pärit turisti, soomlasi oli enam kui 60 000. «Ma ei usu, et Venemaalt võiks tulla nii palju turiste kui Soomest, aga vähemalt pool soomlaste arvust võiks kahe aasta perspektiivis täitsa mõeldav olla,» rääkis Mägus.

Just Vene turult on tema kinnitusel eelolevatel aastatel oodata kõige suuremat kasvu, kuna lõviosa turiste tuleb Eestisse lähinaabrite juurest ning soomlaste arvu edasine kasv on tema sõnul vähetõenäoline.

Täna takistab Vene turistide tulekut ennekõike keeruline piiriületus. Kasuks tuleks kiirrongiühendus Tallinna ja Peterburi vahel.

Samas nentis Mägus, et oluline on tegeleda turundusega ka teistel turgudel. «Loomulikult tuleb ressursse mõistlikult jagada. Tuleb hinnata seada, kui palju kliente ühele või teisele turule investeeritud raha meile toob. Samas on selge, et kõik Euroopa riigid vaatavad Kaug-Ida poole ja loodavad sealselt turult  väikest osa endale saada ja selle võrra oma turismitulusid suurendada. Meie samamoodi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles