Eesti Panga asepresident: ebakindlus on süvenenud

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Müller.
Madis Müller. Foto: Eesti Pank

Kolmapäeval konverentsil «Äriplaan 2012» esinenud Eesti Panga asepresident Madis Müller toonitas, et ettevõtted peaksid valmis olema majanduse prognoositust aeglasemaks kasvuks, kuid samas võib tugevatel ettevõtetel olla just soodne aeg investeeringute tegemiseks.

«Võrreldes kevadega on väliskeskkonnas ebakindlus suurenenud – aeglustunud on nii USA kui ka euroala majanduskasv, kasvanud on ebakindlus finantsturgudel. Eesti on väliskeskkonnast tugevalt sõltuv ja kuigi Eesti majandus on praegu oluliselt tasakaalustatum kui enne kriisi, peame olema valmis ka riskistsenaariumide realiseerumiseks,» ütles Müller.

Ta lisas, et sellegipoolest võib tugevatel ettevõtetel olla just praegu õige aeg investeeringute tegemiseks. «Euroala intressimäärade tase toetab majandust, tootmisvõimsuse rakendatus Eestis on lähenemas kriisieelsele tasemele ning ka tööjõuturu olukord pakub ettevõtjatele kasvuvõimalusi. Pikaajalises plaanis sõltub Eesti majanduse areng võimest toota võimalikult laias ulatuses kõrge lisandväärtusega tooteid ja teenuseid,» lausus Müller.

Kuigi Eesti inflatsiooninäitajad on olnud viimastel kuudel kõrged, on prognooside järgi kahanemas toidu- ja energiahindade mõju hinnatõusule ehk edaspidi on oodata inflatsiooni aeglustumist, märkis Eesti Panga asepresident.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles