Eesti ja Gruusia kaubavahetus kiratseb

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed Gruusia lippudega.
Inimesed Gruusia lippudega. Foto: SCANPIX

Ehkki Gruusia taastumine sõjast ja kriisist on hoogu sisse saamas, jääb Eesti eksport sellesse Kaukaasia riiki mõnekümne tuhande euro piiresse.

Kui 2007. aasta rammusamatel kuudel ulatus eksport Gruusiasse pea miljoni euroni kuus, siis tänavu, pärast Venemaa agressiooni ja üleilmset finantskriisi on suurusjärgud pigem mõnikümmend tuhat eurot kuus, mis väliskaubanduse mõttes tõeline peenraha, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Endine Eesti asjur Gruusias Harry Lahtein ütles, et Gruusia ülesehitustööd kestavad ning selleks on saadud abi ELilt ja Maailmapangalt. «Mis puudutab erakätes olevat majandust, siis see on saamas jalgu alla,» märkis ta.

Sel nädalal Eesti turule sisenenud teed tootva firma Geoplanti juhataja Mikheil Chkuaseli selgitas, et Venemaa majandusblokaadist hoolimata leiavad Gruusia tooted tee uutele turgudele, sealhulgas ELi, USAsse ja Aasiasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles