USAs alanes tunnipalk 23 dollarini, 14 miljonit otsib tööd

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötud ameeriklased karjäärimessil.
Töötud ameeriklased karjäärimessil. Foto: SCANPIX

August oli USA tööturul sünge kuu: töökohtade arv ei kasvanud ning keskmine tunnipalk alanes, näitavad täna avaldatud andmed.

Erasektoris tekkis küll 17 000 töökohta, kuid avalikus sektoris vähenes töökohtade arv samavõrra. Seega augustis töökohtade arv ei kasvanud, samas kui majandusteadlased olid prognoosinud, et see tõuseb 75 000 võrra, vahendavad välisagentuurid.

Augusti tulemus on halvim alates eelmise aasta septembrist, mil majanduses kadus kaks korda rohkem töökohti, kui tekkis.

Töötute arv püsis augustis 14 miljoni ning töötuse määr 9 protsendi juures. Naiste töötuse määr oli meeste omast madalam, 8 protsenti. Valgenahaliste seas oli töötus 9 protsenti, latiinode seas 11 protsenti ning mustanahaliste seas 17 protsenti. Keskmine töötuksolemise kestus ulatus 40 nädalani.

Töötuse määr, mis arvestab ka heitunuid ja alahõivatuid, tõusis 16,2 protsendini.

Nädala keskmine töötundide arv vähenes 34,2ni ning keskmine tunnipalk alanes 3 sendi võrra 23,09 dollarini (ligi 16 euroni).

Lisaks ilmnes, et juulis ja juunis lisandus majandusse vähem töökohti, kui varem arvati.

Viimase kahe aasta jooksul on töötus USAs peaaegu kogu aeg olnud üle 9 protsendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles