Ministeerium: Air Balticu päästmine jätab Läti riigieelarve auklikuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Baltic
Air Baltic Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Läti rahandusministeerium hoiatab, et Air Balticu päästmine riigieelarvest kasvatab märgatavalt eelarvepuudjääki ning hiigelinvesteeringu korral tuleks kulutusi mujalt koomale tõmmata.

Selleks, et Air Baltic jalule seada, tuleks sinna investeerida 63 miljonit latti või 88 miljonit eurot, umbes nii palju kulub Eesti riigil välisministeeriumi peale kahe aasta jooksul.

Sel ajal, kui transpordiminister töötab plaani kallal, kuidas olukorda parandada ning kaalub riigi osaluse suurendamist, on rahandusministeerium veendunud, et seda võib teha ainult tingimusel, et investeeringu tulusus on täpselt kaalutud, vahendab Leta.

Läti rahandusministeeriumi avalike suhete juhi Aleksis Jarockise sõnul tuleks enne maksumaksja raha eest tehtud investeeringut veenduda, et Air Balticut juhitakse parimatest praktikatest lähtudes ning et riigi huvid on ettevõttes kaitstud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles