Moody's muutis USA reitinguväljavaate negatiivseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moody's muutis USA reitingu väljavaate negatiivseks.
Moody's muutis USA reitingu väljavaate negatiivseks. Foto: SCANPIX

Reitinguagentuur Moody's teatas, et säilitas tänu võlapiiri tõstmise osas kokkuleppele jõudmisele USA Aaa reitingu, kuid muutis selle väljavaate negatiivseks.

Moody’s võttis USA reitingu jälgimisele 13. juulil, kartes, et riigijuhid ei jõua võlapiiri tõstmise osas kokkuleppele ning riik muutub maksejõuetuks.

Esialgne võlapiiri tõstmine 900 miljardi võrra ning lubadus tõsta seda veel 1,2-1,5 triljoni võrra on põhimõtteliselt nullinud maksejõuetuseriski, mistõttu jääb alles ka Aaa reiting, teatas Moody’s oma kodulehel.

Negatiivse väljavaate väljastas agentuur aga seetõttu, et kui riigi majandusdistsipliin halveneb tuleval aastal ning 2013. aastal ei võeta kasutusele täiendavaid meetmeid majandusolukorra parandamiseks, on võimalus, et riigi reitingut langetatakse.

Agentuur lisas, et  reitingulangus võib tulla ka sellest, kui valitsuse kulutused suurenevad praegu prognoositavast enam või kui majandusväljavaade halveneb järsult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles