ERR.ee: hasartmängumaksust saadav tulu võib oluliselt väheneda

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguautomaat..
Mänguautomaat.. Foto: Margus Ansu.

Seoses uue hasartmänguseaduse jõustumisega 2009. aastast võib hasartmängumaksust saadav tulu oluliselt väheneda.

Eesti Kultuurkapitali laekumistest moodustab hasartmängumaks 46 protsenti, tänase seisuga on prognoositav eelarvekärbe kultuurkapitali puhul 7 miljonit krooni, teatasid ERR Uudised.

Uuest aastast võib olukord paljugi muutuda, jõustuv seadus seab kasiinodele rangemad piirangud - näiteks minimaalselt 40 automaati mängukoha kohta, mis vähendab kasiinude hulka ja see toob omakorda kaasa hasartmängumaksust saadav tulu kahanemise.

Mis saab aga Eesti Kultuurkapitalist, kelle laekumistest peaaegu poole moodustab hasartmängumaks? Rahandusministeeriumi väitel kehtiv rahastamisskeem summade vähenedes ei muutu.

Kui hasartmängumaksu laekumine kahaneb, peab Altmäe hinnangul riik leidma teised rahastamisallikad. Maailmapraktikas on küllalt riike, kus kultuuri finantseeritakse riigieelarvest, tuleb vaid teostada õiged valikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles