Mullu tegid Eesti elanikud 2,9 miljonit reisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ministeeriumis end registreerinud inimesed on enamasti sõitnud soojale maale.
Ministeeriumis end registreerinud inimesed on enamasti sõitnud soojale maale. Foto: SCANPIX

Eesti elanikud tegid 2010. aastal 2,9 miljonit ööbimisega sise- ja välisreisi. Varasema aastaga võrreldes suurenes nii sise- kui ka välisreiside arv ja raha kulutati reisile veidi enam kui 2009. aastal.
 

Ööbimisega sisereise tegid Eesti elanikud 2010. aastal 1,9 miljonit. 56 protsendi sisereiside eesmärk oli külastada tuttavaid või sugulasi ja üle kolmandiku olid puhkusereisid, selgub Eesti statistika aastaraamatust.

Tööreiside osatähtsus on viimastel aastatel vähenenud. Enamik sisereise olid lühireisid, mis kestsid kõige rohkem kolm päeva. 2010. aastal kulutas Eesti elanik sisereisile keskmiselt 49 eurot ühe inimese kohta, seega olid kulutused ühe euro võrra suuremad kui 2009. aastal, kuid tunduvalt väiksemad kui kahel varasemal aastal, kui elanike majanduslik olukord oli parem.

Kõige rohkem kulutas Eesti elanik puhkusereisile – 58 eurot ühe inimese kohta –, tuttavate või sugulaste külastamisele kulus keskmiselt 44 eurot.

Ööbimisega välisreise tegid Eesti elanikud 2010. aastal 955 000. Varasemate aastatega võrreldes suurenes puhkusereiside arv, mis oli 2010. aastal 63 protsenti reiside koguarvust. Varasemast aastast rohkem käidi külas välismaal olevatel tuttavatel ja sugulastel. Tööreiside arv on viimasel kolmel aastal vähenenud.

Ligi pooled ööbimisega välisreisid tehti lähiriikidesse Soome, Venemaale ja Rootsi. Reisid Euroopa Liidu riikidesse olid kaks kolmandikku kõigist ööbimisega välisreisidest.

Välisreiside puhul olid samuti ülekaalus 1–3-päevased reisid – nende osatähtsus oli 2010. aastal 44 protsenti. 4–7-päevaseid reise oli 29 protsenti ja üle 7-päevaseid reise 27 protsenti kõigist välisreisidest.

Eesti elanik kulutas välisreisile keskmiselt 417 eurot ühe inimese kohta.

Keskmisest enam kulutati töö- ja puhkusereisidele – vastavalt 489 ja 446 eurot. Enne reisi algust tehtud kulutused suurenesid, kuid reisi jooksul hoiti raha kokku. Kui 2007. aastal kulutas Eesti elanik välireisil olles 274 eurot, siis 2010. aastal ainult 170 eurot ühe inimese kohta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles