Saksa valitsuse nõunikud soovitavad Kreeka pankrotti

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka.
Kreeka. Foto: SCANPIX

Majandusnõunikud soovitasid eile Saksamaa valitsusele toetada ideed Kreeka osalisest pankrotist.

Sõltumatu nõunike kogu ehk nn viis tarka ütlesid, et hea lahendus oleks «50-protsendine allahindlus» Kreeka valitsuse võlakirjadele. Nii väheneks Kreeka võlg 106 protsendile SKTst praeguselt 160 protsendilt, vahendab EUbusiness.

Samal ajal peaks erasektori laenuandjatel olema võimalus vahetada oma Kreeka valitsuse võlakirju Euroopa Finantsstabiilsuse Mehhanismi (EFSF) poolt väljastatud võlakirjade vastu.

Saksa valitsuse nõunikud rõhutasid, et igal juhul tuleb Kreeka võlakoormat vähendada, kuna vastasel juhul saab sellest üha suurem koorem ka paremas seisus olevatele euroala riikidele.

Saksamaa valitsus on korduvalt öelnud, et erasektori laenuandjad peavad mängima mingit rolli Kreeka teises päästepaketis, et maksumaksjatel ei tuleks jälle kogu koormat enda kanda võtta. Euroopa Keskpank on aga eralaenajate kaasamise vastu, kartes et reitinguagentuurid kuulutavad Kreeka sel juhul pankrotis olevaks, mis võib vallandada veelgi suurema kriisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles