Maksejõuetuks kuulutatud lätlane: olen kõikidest kohustustest vaba

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BBC koostatud edetabeli kohaselt jäi eestlaste ostujõud türklastele ja poolakatele alla.
BBC koostatud edetabeli kohaselt jäi eestlaste ostujõud türklastele ja poolakatele alla. Foto: SCANPIX

Esimesel maksejõuetuks kuulutatud lätlasel, Andris Bruvelisel oli võlgu kokku 95 000 eurot. Võlg koosnes kodulaenust, tarbimislaenudest ja Suurbritannias võetud autoostulaenust.

Bruvelis, kes elab juba kuus aastat Suurbritannias otsustas pankroti välja kuulutada seal. Enne maksejõuetuse väljakuulutamist püüdis ta ka pankadega kokkuleppele jõuda, kuid need ei olnud nõus igakuiseid makseid vähendama, vahendab LETA.

Bruvelisel oli kodulaen ABLV pangast, laen BigBankist ja krediitkaart Nordeast, sellele lisaks erinevaid laene Briti pankadelt.

Bruvelise kinnitusel pidi ta loobuma korterist, kuid tema muud varad jäid puutumata. Võlausaldajad jätsid ta rahule niipea, kui ta ennast maksejõuetuks kuulutas.

Bruvelis, kes töötab Suurbritannias autoelektrikuna, on oma uue elu üle väga rõõmus. «Ma tunnen, et olen kõikidest kohustustest vaba, ma ei ole kellelegi midagi võlgu ja võin otsast alata,» kommenteeris ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles