Hiina inflatsioon kolme aasta rekordtasemel

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina inflatsioon oli juunis eelmise aasta sama ajaga võrreldes 6,4 protsent. Toiduainetest lisas ainuüksi  aastatagusega võrreldes 57 protsenti kallinenud sealiha inflatsiooniindeksisse 1,4 protsenti.
Hiina inflatsioon oli juunis eelmise aasta sama ajaga võrreldes 6,4 protsent. Toiduainetest lisas ainuüksi aastatagusega võrreldes 57 protsenti kallinenud sealiha inflatsiooniindeksisse 1,4 protsenti. Foto: SCANPIX

Hiina inflatsioon oli juunis eelmise aasta sama ajaga võrreldes 6,4 protsenti. See on viimase kolme aasta kõrgeim tase.

Analüütikud olid prognoosinud veidi väiksemat, hinnatõusu- 6,3 protsenti.

Hinnatõusu vedasid toiduainete, energia- ning kinnisvarahinnad. Toiduainetest lisas ainuüksi  aastatagusega võrreldes 57 protsenti kallinenud sealiha inflatsiooniindeksisse 1,4 protsenti.

Analüütikute sõnutsi suurendab oodatust suurem inflatsiooninäitaja tõenäosust, et riigi keskpank jätkab inflatsioonisurve vähendamiseks intressimäärade tõstmist. Selle nädala 25 baaspunktile lisaks oodatakse keskpangalt järgmist intressitõstmist neljandas kvartalis.

Kuna USA ja Euroopa esinevad tagasihoidlikult, on Hiina maailmamajanduse kasvu üks peamisi mootoreid, kuid investorid kardavad, et inflatsioonitempo aeglustamiseks ette võetavad sammud mõjuvad ka majanduskasvule pärssivalt. Samas tõdetakse, et tänavugi peaks riigi majandus aasta kokkuvõttes kasvama enam kui üheksa protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles