Neste Eesti käive kasvas mullu pea 24 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neste tankla.
Neste tankla. Foto: Peeter Langovits

Mootorikütuste jae- ja hulgimüügiga tegeleva Neste Eesti ASi käive kasvas mullu 23,7 protsenti 2,6 miljardi kroonini, firma kasum kahanes veerandi võrra.

Müügitulust enamiku moodustas kütuste jae- ja hulgimüük Eestis, terminaliteenusted tõid tulu 6,9 miljonit ja õlitoodete ning autovedelike müük 2,8 miljonit krooni.

Ettevõtte ärikasum kahanes mullu kuus protsenti 64,3 miljoni kroonini, puhaskasum kahanes 25 protsenti 76,4 miljoni kroonini.

Neste bilansi kohaselt moodustasid ettevõtte kohustused 194 miljonit ja omakapital pisut üle ühe miljardi krooni. Ostjatelt laekumata arvete maht kahanes mullu 47 miljoni krooni võrra 137,8 miljoni kroonini ning ebatõenäoliselt laekuvate arvete maht püsis 2009. aastaga samal tasemel ehk 5,9 miljoni krooni juures.

Neste terminalides ja tanklates oli aastavahetuse seisuga mootorikütust 51,6 miljoni krooni väärtuses. Bilansivälise varana oli Neste aktsiisilaos hoiul muu hulgas 4811 tonni mootoribensiini ja 4801 tonni diislikütust.

Kasumiaruande kulude real «kaubad, toore, materjal ja teenused» kajastub 1,13 miljardit krooni aktsiisimaksu, mida on 2009. aastaga võrreldes pea 16 protsenti enam, ning 4,18 miljonit krooni Tallinna müügimaksu.

Eelmisel aastal investeeris Neste oma tanklate võrgu ja muu infrastruktuuri väljaehitamisse 12,2 miljonit krooni.

Neste keskmine töötajate arv oli mullu 39 ning palgakulu 14,4 miljonit krooni. Kahele juhatuse liikmele Ivar Kohvile ja Tõnu Mõttusele maksti töötasu mullu 1,5 miljonit krooni.

Juhatuse otsuse kohaselt jäeti mullune kasum jaotamata ning kanti eelmiste perioodide jaotamata kasumi hulka, aastavahetuse seisuga moodustas jaotamata kasum pisut üle ühe miljardi krooni.

Neste Eesti ASi emaettevõte on Soomes registreeritud Neste Oil, mille aktsiad on noteeritud Helsingi börsil.

Eelmisel aastal moodustas aktsiis bensiini liitrihinnast Eestis 6,62 krooni ja diislikütuse liitrihinnast 6,15 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles