Tamming: alkohol ja tubakas rikuvad tervist rohkem kui ületunnid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tavid valuutavahetus
Tavid valuutavahetus Foto: Toomas Huik

Valuutavahetusega tegeleva AS Tavidi omaniku Alar Tammingu kinnitusel on loomingulise töö puhul töötundide normeerimine kasutu ning tõenäoliselt rikuvad inimesed oma tervist alkoholi, tubaka ja ebatervisliku toiduga hoopis rohkem.


«Praeguses maailma üritatakse kõike süstematiseerida ja normeerida, ma saan sellest aru, aga paljude tööde puhul ei ole sellel mõtet. Inimese mõtlemisele ei saa piire panna,» kommenteeris ta.

Tavidi töötajatel pikemaid kui 40-tunniseid töönädalaid ette ei tule, juhtide puhul on asi aga keerulisem. «Üks asi on see, kui inimesel on kindlad tööoperatsioonid, siis saab tööaega mõõta. Kui sa oled aga tippjuht ja mõtled hommikul kella kahest 6-ni tööasju, kas see läheb tööaja sisse või ei?»

«Loomingulistel inimestel on sisemine põlemine ja näiteks kirjanikule ei saa öelda, et ta ei tohiks oma tegelaste peale mõelda rohkem kui 8 tundi päevas,» lisas Tamming.

Uued loovad lahendused võivad pähe turgatata autoga sõites, töötundide hulka on seda aga keeruline arvata. Teisalt, kui inimene on tööl ja mõtleb seal oma isiklikele asjadele, läheb see töötundide hulka.

Uuringute põhjal võib väita, et liiga pikad töönädalad võivad lõpuks hakata tervise peale. Tammingu kinnitusel mõjuvad alkohol, tubakas ja ebatervislik toitumine tervisele hoopis laastavamalt kui pikad tööpäevad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles