Mais Narva kinnisvarahinnad langesid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püha Eelija skeeta kirik
Püha Eelija skeeta kirik Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Maikuu jooksul tehti Narvas 76 kinnisvara müügitehingut, mida on 18 jagu aprillist enam. Kortereid müüdi 42 ja keskmiseks ruutmeetrihinnaks kujunes 265,5 eurot, mis tähendab aprilliga võrreldes 13,1 protsendilist langust, selgub Uus-Maa kinnisvaraturu ülevaatest.

Möödunud aasta mais oli korteriturg samal tasemel – 44 tehingut ja ruutmeeter maksis 257,2 eurot. Hoonestatud elamukrunte müüdi 12.

Narvas ja laiemalt kogu Ida-Virumaal oli maikuu tavaline, vaid ostuotsused tulid veidi kergemalt. Vaba raha soovitakse paigutada kinnisvarasse – mõni kardab õige hetke maha magada, teised aga ootavad veelgi.

Korteriturul on ostjateks idavirumaalased ning venemaalased. Suvilate ja maamajade ostjateks on peamiselt mujalt Eestist pärit inimesed.

Pakkumiste arv on tõusuteel ning mõistlike hindade korral toimuvad müügid 1-4 kuuga. Üüriturul ületab nõudlus pakkumist. Heas korras kortereid soovitakse üürida lühemaks perioodiks, millega omanikud ei taha tihti nõus olla.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles