Kuidas töötajate motivatsiooni kerge vaevaga kasvatada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elurõõm igas eas
Elurõõm igas eas Foto: Corbis / Scanpix

Ajakiri Inc toob välja hulga võimalusi,  kuidas töötajate motivatsiooni kasvatada, ilma et nende palka tõstma peaks. Valisime neist välja kolm.

Anna töötajatele rohkem kontrolli

Tööandja peaks andma töötajale rohkem vabadust määrata ise oma tööaega, -keskkonda ja -harjumusi. Nad võiksid lubada paindlikku tööaega ja kaugtööd. Selline ülemus, kes hindab töö ja eraelu tasakaalu, teenib plusspunkti.

Samuti tuleks tervitada seda, et töökoht muutub personaalsemaks – see tähendab nii töökoha väljanägemist kui varustust. Nt lemmikvärv seinas teeb töötaja tuju kindlasti heaks.

Hoolitse töötajate tervise eest

Hari töötajaid tervise alal, korralda  seminare tervislikest eluviisidest. Inimesed ei oska end muuta, kui nad ei tea, mis suunas muutuda. See puudutab toitumist, kehaliste harjutuste tegemist päeva jooksul jms.

Hoolitse selle eest, et firma köögis oleks korralik tehnika. Värske ja tervislik endavalmistatud toit on kasulikum kui väljas söömine.  Ning nagu kinnitab üks uuring, vähendab seitse minutit trepist käimist südamehaiguste riski kahe kolmandiku võrra.

Loo kasvuõhkkond

Töö on midagi palju enamat kui raha teenimise viis. See on koht arenemiseks ja õppimiseks.

Töötajad tüdivad ära, kui nad ei saa iialgi võimalust õppida uutest kogemustest ning  võtta vastutust juurde. Arengut soodustavad õhkkonda saab tekitada koolitusega, parimate eeskujuks seadmisega ja kordaminekute tähistamisega.

Allikas: http://www.inc.com/guides/201105/7-ways-to-improve-employee-satisfaction.html

Avaldatud Directori blogis ajakiridirector.wordpress.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles