Tartu meelitab turiste rühmvõimlemisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotelli Dorpat tegevjuht Gea Puidak
Hotelli Dorpat tegevjuht Gea Puidak Foto: Andres Ehrenpreis

Hotell Dorpati tegevjuhi Gea Puidaki sõnul on aasta esimesel poolel mullusega võrreldes Tartut külastavate turistide arv tublisti kasvanud. 

Statistikaameti andmeil peatus majutusettevõtetes tänavu aprillis 193 000 välis- ja siseturisti, mis oli 13 protsenti enam kui mullu samal ajal. Tartus peatus 14 protsenti majutusettevõtete teenuseid kasutanutest.

«Hetkeseisuga tundub, et turistide arv on kasvanud, aga kunagi ei tea mis tuleb,» sõnas Puidak.

Tema sõnul ei tähenda külastajate arvu kasv, et üldine huvi linna vastu varasemast suurem oleks. «Ma ei usu et huvi Tartu vastu on kasvanud. Turism Tartus on endiselt hästi ürituse põhine, ilmselt on oma asi sellest, et on rohkem üritusi,» nentis ta.

Näiteks leiavad sel nädalavahetusel linnas aset võimlemisklubi Jaanika korraldatud maailmameistrivõistlused rühmvõimlemises ning suvel toimuvad hansapäevad ja festival Europeade.

«Kindlasti kajastub kasvanud huvi ka hotelli hindades, juba hetkel on see võimalus,» lisas Puidak.

Ligi kolmandik majutusettevõtete klientidest olid aprillis siseturistid, Dorpatis on aastalõikes vaadates siseturiste konguni 40 protsenti.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles