Eesti toetab prantslanna saamist IMFi juhiks

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christine Lagarde rattaga parlamenti sõitmas.
Christine Lagarde rattaga parlamenti sõitmas. Foto: SCANPIX

Prantsuse rahandusminister Christine Lagarde on Eesti rahandusministeeriumi arvates väga võimekas ja särav kandidaat IMFi juhi kohale.


Lagarde pakuks ka võimaluse säilitada see koht ELile, märkis ministeerium, rõhutades et IMFi juht tuleb valida kiiresti.

«IMFil on kriitiliselt oluline roll laenukriisis riikide abistamisel ning ta peab nõudma kõigilt selgelt puudujääkide kiiret vähendamist ning majandusreforme,» lisas ministeerium.

Lagarde’i kandidatuuri toetavad teiste hulgas ka Suurbritannia, Itaalia ning Lõuna-Korea. USA ja Kanada on öelnud, et nii Mehhiko keskpanga president Agustín Carstens kui Lagarde on head kandidaadid.

IMFi eelmine juht Dominique Strauss-Kahn astus 18. mail tagasi, kuna üks hotelliteenija süüdistab teda vägistamiskatses, seksuaalses ärakasutamises ja ebaseaduslikus vangistamises. IMFi juhi kohusetäitja on praegu USA majandusteadlane John Lipsky.

IMFi juhi nimetab ametisse organisatsiooni 24-liikmeline nõukogu, mille on valinud liikmesriigid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles