Rakvere linna ehitustööd on toonud põua üürikorterite turule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eramu
Eramu Foto: Uus Maa

Uus Maa Rakvere büroojuhi Eve Soppe sõnul on linnas puudus üürikorteritest, samal ajal on aga paljud korterid edutult müügis.

«Rakveres ehitatakse ja rekonstrueeritakse vee-ja kanalisatsioonitrasse, samuti mitmeid koole ja lasteaedu, rajatakse ringristmikke. Töölised vajavad elementaarse sisustusega üürikortereid, kuid hetkel neid pakkumisi napib,» ütles Sope.

Rakvere kinnisvara müügi- ja pakkumishindade vahel on tema sõnul endiselt suur erinevus. «Võib öelda, et kaks kolmandikku pakkumisel olevatest objektidest ei vasta tehinguhindadele.»

Näiteks 2-toaline mugavustega remonti vajav korter kesklinnas oli pakkumisel hinnaga 20 000 eurot, kuid tehinguhind oli 18 534 eurot ehk 383 eurot ruutmeeter. Vanemate kortermajade korterid on city24 portaali põhjal aga müügis hinnaga üle 640 euro ruutmeeter. Sellised pakkumised on Soppe sõnul olnud üleval enam kui 12 kuud ning nii soolase hinnaga tõenäolisel tehinguni ei jõuta.

2011. aasta esimestel kuudel Rakveres eramutega tehinguid ei toimunud. Märtsist tänaseni on Soppe kinnitusel olnud tehinguid hinnavahemikus 32 000 kuni 108 650 eurot. Suvekuudel võtab hoogu maamajade turg, ostuhuvilised vaatavad üle mereäärsete majade ja suvituskohtade pakkumised.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles