Riigiasutusi ootab üllatusteade

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigihalduse minister Jaak Aab on seisukohal, et kuigi maakondadesse töökohtade üleviimine on planeerimisel ja osaliselt ettevalmistusi juba tehakse, siis on ka neid piirkondi, kus tuleb veel pingutada.
Riigihalduse minister Jaak Aab on seisukohal, et kuigi maakondadesse töökohtade üleviimine on planeerimisel ja osaliselt ettevalmistusi juba tehakse, siis on ka neid piirkondi, kus tuleb veel pingutada. Foto: Madis Sinivee

Riigihalduse minister Jaak Aab saatis ministritele laupäeval meeldetuletuseks kirja, et jaanuari keskpaigaks tuleb esitada tegevuskava, kuidas viia Tallinnast välja 13 riigiameti keskkontor. Ametite juhtidele tuleb uudis üllatusena, sest varem on räägitud vaid nende osalisest kolimisest.

Riigitöökohtade pealinnast kaugemale kolimise kava on jõudnud nii kaugele, et riigihalduse minister Jaak Aabi juhtimisel on kokku saadud ettepanekud rohkem kui 1000 töökoha teistesse maakonnakeskustesse viimiseks. Piirkondlik jaotus ei ole aga Aabi jaoks ootuspärane ja jätkuvalt ei ole Kuressaarde, Kärdlasse, Haapsallu, Jõgevale, Paidesse, Valka, Võrru ja Põlvasse kavandatud piisavas mahus väljaviidavaid töökohti, kirjutab Äripäev.

«Peame koos pingutama, et pidurdada ääremaastumist ning tagada riigipalgaliste kõrge kvalifikatsiooniga töökohtade kättesaadavus üle Eesti. Seetõttu otsustas valitsus lisaks esitatud 1000 töökoha ettepanekule leida regioonidesse viimiseks veel täiendavaid töökohti. Otsustati seada eesmärgiks viia Tallinnast välja sobivate asutuste keskkontorid,» ütleb Aab ministritele saadetud kirjas.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles