Juhtidel on liiga palju eesmärke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ligi kahel kolmandikul juhtidest on nende endi hinnangul liiga palju omavahel vastuolus olevaid eesmärke
Ligi kahel kolmandikul juhtidest on nende endi hinnangul liiga palju omavahel vastuolus olevaid eesmärke Foto: SCANPIX

Ligi kahel kolmandikul juhtidest on nende endi hinnangul liiga palju omavahel vastuolus olevaid eesmärke, vahendab juhtimine.ee Booz & Company värsket uuringut.

Uuring tõi välja ka selge seose - kui juhi prioriteetide arv kasvas, siis firma käibekasv aeglustus. Kehtis ka vastupidine reegel - vähem prioriteete tähendas suurema tõenäosusega kiiremat käibekasvu.

47 protsenti juhtidest leiab, et nende töötajad ei saa päris täpselt aru millist lisaväärtust ettevõte loob ja kuidas ta seda teeb. 81 protsenti juhtidest usub, et pidev kasvu taga ajamine viib tegelikult ressursside raiskamiseni.

Booz & Company leiab, et need on sümptomid, mis näitavad ettevõtete strateegia seosetust - strateegia ei ole järjepidev tegutsemine valitud suunal, vaid hüplik ühekordsete ja vähetulemuslike kasvuideede ebaedukas realiseerimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles