Portugali püüd päästepaketti vältida sai tõsise tagasilöögi

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portugali lipp.
Portugali lipp. Foto: SCANPIX

Portugali statistikaameti täna avaldatud andmed näitavad, et riigi mullune eelarvepuudujääk moodustas SKTst 8,6 protsenti ehk oli märksa suurem kui ELiga kokku lepitud eesmärk 7,3 protsenti.


See on järjekordne tõsine tagasilöök Portugali püüetele vältida rahvusvahelist abipaketti, mille Kreeka ja Iirimaa olid sunnitud mullu vastu võtma, kirjutab CNBC.

Lissabon ütles, et üleliigne eelarvekulu tekkis riiklike transpordifirmade ja panga kahjumite ning muutunud raamatupidamisreeglite tõttu.

Samas oli mullu puudujääk siiski väiksem kui 2009. aastal, mil see ulatus 10 protsendini. Tänavu on valitsusel eesmärk vähendada eelarvepuudujääki 4,6 protsendini, vahendab BBC.

Turud siiski kardavad üha rohkem Portugali pankrotti minekut, mistõttu riigi laenukulud on viimasel ajal järsult tõusnud. Reitinguagentuurid aga on Portugali reitingut viimastel päevadel mitu korda alandanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles