Amazoni töötaja, kes sai mullu ka ülirikkast tegevjuhist rohkem palka

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazoni tegevjuht Jeff Bezos
Amazoni tegevjuht Jeff Bezos Foto: JOSHUA ROBERTS/Reuters

Veebihiiu Amazon kõige kiiremini kasvava ja tulusaima osakonna juhtimine tasus Andrew Jassyle mullu kindlasti ära, kuna tema sissetuleku suurus ületas isegi ettevõtte tegevjuhti Jeff Bezost, keda peetakse rikkuselt teiseks inimeseks maailmas.

Amazoni veebiteenuste osakonda juhtiv Jassy sai mullu 35,4 miljonit dollarit ehk 33,3 miljonit eurot aktsiaoptsioonides ning 179 000 dollarit ehk 168 390 eurot igakuise palga ning 401 000 dollarit ehk 377 230 eurot tulemuspalga näol, vahendab Bloomberg Amazoni raamatupidamisosakonna andmeid. Jassi aktsiaoptsioonide väärtus tõusis pärast teisipäeva aga 54 miljoni dollari ehk 50,8 miljoni euroni.

See tähendab aga, et napilt aasta aega seda ametit pidanud Jassy sissetulek oli ettevõtte kuue tippjuhi seas, kelle töötasu osas on Amazonil avalikustamise kohustus, kõige kõrgem, ületades isegi Amazoni tegevjuhi Jeff Bezose sissetuleku.

Jassy juhib muuhulgas tehisintellekti arendamist, mis annaks suure tõuke Amazoni pilveteenustele, millele kuulub täna 45 protsenti turuosast. Osakond, mida Jassy asus juhima 11 kuud tagasi, tõi Amazonile mullu sisse rekordilised 12,2 miljardit dollarit ehk 11,48 miljardit eurot pärast seda, kui ettevõtte oli tutvustanud oma uut autentimisviisi ning teisi käepäraseid täiendusi.

Sarnaselt teisele veebihiiule Alphabetile, kellele alla kuulub näiteks Google, maksab ka Amazon oma tippjuhtidele palka mitmeaastastes aktsiaoptsioonides, mis seob juhid selleks ajaks ettevõttega, kuna varasema lahkumise korral nad seda tasu ei saaks. See eristab neid teistest ettevõtetest, kes seovad tippjuhtide töötasud käibenumbri või omanikutuluga.

Amazoni tegevjuhti Jeff Bezost peetakse rikkuselt teiseks inimeseks maailmas selle järgi, et tema varade väärtuseks hinnatakse 77,7 miljardi dollarit ehk 73,1 miljardit eurot. Mullu sai ta ettevõttelt oma tavapärase 81 840 dollari ehk 76 990 euro suuruse aastapalgana ning lisaks 1,6 miljonit dollarit ehk 1,51 miljonit eurot tulemustasuna.

Miljardärist Bezos, kelle jõukuse peamiseks allikaks ongi tema osalus Amazonis, ei ole kunagi ettevõttest omanikutulu välja võtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles