SNG loob 300 miljardi dollarilise riigihangete süsteemi (1)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva
Moskva Foto: Tatjana Makejeva

Sõltumatute Riikide Ühendus SNG tahab hakata juba tuleval aastal korraldama eklektroonilise pakkumisüsteemi abil ühiseid riigihankeid, mille nimel kohandatakse juba praegu liikmesriikide seadusandlust, teatas Kommersant.

Venemaa valitsus kiitis heaks SNG liikmete ühisete riigihangete protokolli, mis viib üheteistkümne riigi majanduse olulisele elavdamisele, sest puudutab ligi 300 miljardi dollari suurust aastast tehingute mahtu.

 Venemaa, Valgevene, Kasahstan, Kirgiisia, Moldaavia, Tadžikistan, Azerbadžaan, Armeenia, Turkmenistan, Usbekistan ja isegi Ukraina on ühiste riigihangete ettevalmistamisega tegeletud juba viimase kuue aasta jooksul.

Süsteemi käivitamiseks on vajalik osapoolte ühine elektrooniliste allkirjade tunnustamine, millega on seni toime tulnud Venemaa ja Valgevene.

Riigihangete Instituudi direktori Andrei Hramkini kinnitusel on tehnoloogiline platvorm ühisteks hangeteks juba olemas, kuid süsteemi rakendamine võib takerduda liikmestriikide poliitilise juhtkonna tahtesse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles