Moody’s kärpis Hispaania reitingut

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine Madriidis Hispaania keskpanga hoone ning posteri Peatage kriis taustal. Reitinguagentuur Moody's kärpis täna Hispaania võlareitingut pügala võrra, sest kardab, et panganduse restruktureerimise kulud lähevad valitsuse arvatust kaks korda kallimaks.
Naine Madriidis Hispaania keskpanga hoone ning posteri Peatage kriis taustal. Reitinguagentuur Moody's kärpis täna Hispaania võlareitingut pügala võrra, sest kardab, et panganduse restruktureerimise kulud lähevad valitsuse arvatust kaks korda kallimaks. Foto: SCANPIX

Reitinguagentuur Moody's langetas täna Hispaania võlareitingut ühe pügala võrra ning hoiatas ka võimalike järgnevate kärbete eest, sest riigi pankade ümberstruktureerimine võib valitsuse arvatust kaks korda kallimaks minna.

Moody’s langetas reitingu praeguselt Aa2 tasemelt Aa1-le.

«Usume, et rekapitaliseerimise kulud ületavad oluliselt Hispaania valitsuse prognoose,» märkis reitinguagentuur.

Uudisteagentuur Reuters kirjutab, et reitingu langetamine langetas euro kurssi dollari suhtes ning riskipreemia, mida investorid Hispaania 10-aastaste riigivõlakirjade Saksamaa võlakirjadele eelistamise eest tahavad, kerkis kahe kuu kõrgeima 232 baaspunkti tasemele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles