Maakler: Lasnamäe on ja jääb magalapiirkonnaks

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe.
Lasnamäe. Foto: Toomas Huik

Uus Maa Kinnisvarabüroo äärelinna osakonna juht Marina Hodus kirjutab ajakirjas Kodu ja Ehitus, et kuigi Lasnamäe on getostumiseks liiga väike piirkond, jääb see alati magalapiirkonnaks.

Tänase seisuga areneb Lasnamäe kinnisvaraturg edasi, juba praegu ehitatakse juurde uusi korterelamuid. Arenemise suunaks jääb vaid Maardu. Pikemas perspektiivis uusarenduste elujärk kasvab. Renoveeritakse ka vana elamufondi ning toimub ka vahetus, kus vana kortermaja asemele ehitatakse uued. Ära peab märkima selle, et kui täna lükatakse ümber ja ehitatakse üles või renoveeritakse eestiaegseid maju näiteks Põhja-Tallinnas, siis Lasnamäel on see pikaajalisem trend, mitmekümne korteriga korterelamu elanikke niisama lihtsalt mujale elama ei saa panna.

Lasnamäe on ja jääb magalapiirkonnaks, kuhu tulevikus ehitatakse juurde pigem kortermaju. Seoses sellega Lasnamäel nn getostumise ohtu ei ole, ta on selleks liiga väike piirkond. Palju räägitud Lasnamäe ümberlükkamise mõttele ei ole ka mõistlik keskenduda, kuhu kõik inimesed peaks siis elama minema?

Lasnamäe piirkonda hindavad jätkuvalt hinnatundlikumad inimesed, või sealsed elanikud, kes tahavad piirkonna siseselt oma elamistingimusi parendada. Kuna Lasnamäel elab palju inimesi, siis sellest tingituna on ka see piirkond tehinguaktiivsuselt Tallinnas eesrinnas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles