E-riigihangete keskkond tekitab vastakaid tundeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu hinnangul uue e-keskkonna avamine igapäevatöös ei avaldu
Kaitseliidu hinnangul uue e-keskkonna avamine igapäevatöös ei avaldu Foto: Toomas Huik

Värskelt valminud Webmedia ja Dateli koostöös loodud riigihangete e-keskkond, mis võimaldab hankeid läbi viia elektrooniliselt tekitab positiivsele vastukajale lisaks ka pahameelt.

«See on nii formaalseks aetud. Kehtiv riigihangete kodulehekülg, mida hiljuti uuendati on ka piisavalt hea, et riigihanked läbi viia. Varsti on riigihangete läbiviimiseks vaja patsiga poissi, see ei ole enam mitte juristi vaid IT spetsialisti töö,» kommenteeris E24´le e-keskkonna koolitusel käinud linnaametnik, kes oma nime avaldada ei soovinud.

Keskkonnaameti haldusosakonna juhataja Indrek Tuulik tõi uue keskkonna positiivse joonena aga välja selle keskkonnasäästlikkuse.

«Elektrooniliselt teostatava hanke korral jääb pakkuja jaoks ära dokumentide printimine, köitmine ja kohaletoimetamine. Pakkumise saab esitada digitaalselt allkirjastatult ja lisaks on pidevalt ülevaade, millises staadiumis on hankemenetlus,» nentis ka Webmedia äriüksuse juht Tähve Lõpp.

Kaitseliidu peastaabi juriidilise osakonna kinnitusel on praegusel hetkel tegemist esialgse versiooniga ning selle kõikide võimaluste kasutamine nõuab nii õiguslike kui  tehniliste täienduste sisseviimist. Näiteks vastavad riigihangete seaduse täiendused jõustuvad alles järgmisel ja ülejärgmisel aastal.

Riigihangete registri, ehk hankija ja pakkuja peamise töövahendi osa, on Kaitseliidu kinnitusel sama, mis ka vanal keskkonnal ning seega igapäevatöös uue keskkonna avamine veel ei kajastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles