Rehn: eurole üleminek kulges ladusalt

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olli Rehn.
Olli Rehn. Foto: AP/ Scanpix

«Asjaolu, et üleminek kulges edukalt ja ladusalt, ei ole juhus. Selle taga on põhjalik ettevalmistustöö, mis toimus tihedas koostöös Euroopa Komisjoni ja keskpangaga,» ütles Euroopa Komisjoni majandus- ja rahandusküsimuste volinik Olli Rehn eurole ülemineku kohta Eestis.

Suuremaid probleeme ette ei tulnud ning pangad, postkontorid ja jaemüügipunktid said hästi hakkama üleminekust ja paralleelkasutusest tulenenud suure töökoormusega, teatas Euroopa Komisjon.

Laupäeval, 15. jaanuaril oli umbes 13 protsendil eestlastel rahakotis veel kroone. Neid saab ametliku kursi alusel tasuta eurodeks vahetada kõikides valuutavahetusteenust pakkuvates pangakontorites kuni juuni lõpuni ning pärast seda piiratud arvul pangakontorites veel vähemalt kuus kuud. Seejärel saab kroone tasuta eurodeks vahetada tähtajatult Eesti Pangas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles