Eesti firma alustab sügisel hõljuklaevade testimisega (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingi
Helsingi Foto: SCANPIX

Transpordifirma Sea Wolf Express alustab tänavu sügisel kahekohaliste hõljuklaevade testimisega Tallinnas ja Nižni Novgorodis, et järgmisel aastal Tallinna-Helsingi vahel suuremate hõljukitega reisijaid teenindada.

«Kuigi olen varem öelnud, et võime alustada opereerimist juba sel sügisel, oli see pigem ikkagi ebatõenäoline. Siiski alustame sügisest koostöös valmistajafirma RDC Aqualinesiga praeguse plaani järgi testimist väiksema, kahekohalise hõljukiga EP-2,» ütles Sea Wolf Expressi juhatuse liige Tanel Jõeäär BNSile.

Jõeäär lisas, et nad said hiljuti valmistajafirmalt täpsustatud plaani, mille alusel testitakse alguses EP-2 mudeliga ja suurem 12-kohaline EP-15 saabub 2017. aastal.

Sea Wolf Expressi pikemaajalisem plaan on soetada Venemaa ettevõttelt RDC Aqualines kuni 15 hõljukit. Jõeäär märkis, et praegu ongi leping koostööpartneriga sõlmitud ühe 750 000-eurose hõljuki tarnimiseks, mille eest on 200 000 eurot ettemaksuna üle kantud.

«Sellega hakkame Tallinna-Helsingi liinil testima reisijate huvi ja nõudlust. Kui aga teenus tööle hakkab, kavatseme seda liini teenindama tuua umbes viis hõljukit,» lisas Jõeäär.

Jõeääre sõnul ei ole tegemist siiski päris tavalise hõljukiga, kuna sellel puudub klassikaline õhupadi. «Õhupadi tekib meie hõljukitel õhuvooluga. See on nagu lennuk, millel on tiibu kärbitud ja mis õhku ei tõuse, vaid lendab vee kohal,» rääkis ta.

Praegusel hetkel on Sea Wolf Expressil eelisostuõigus veel 14 hõljuki ostmiseks, kuid kuna ja täpsemalt mis tingimustel need hõljukid soetatakse, on Jõeääre sõnul vara öelda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles