Salva: lumerohkus vähendab liiklusõnnetusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine Viljandi
Talvine Viljandi Foto: Elmo Riig / Sakala

Salva kindlustuse kindlustusdirektori Urmas Kivirüüdi sõnul on paljud autod lumevangis ja neid on sealt raske välja kaevat, seega on lumistel teedel liiklejaid ja õnnetusi ka tõenäoliselt vähem.

Jõulude aeg oli Kivirüüdi sõnul täiesti tavapärane ning erakordset liiklusõnnetuste tõusu näha ei olnud. «Nädalavahetuse kahjusid teatatakse meile veel ka homme ja ülehomme, seega hetkel täpseid numbreid ei ole. Jõulunädalavahetus paistab tulevat üsna sarnane eelnevate talvistega,» ütles Kivirüüt.

Kõige rohkem oli nagu ikka väikeseid liiklusõnnetusi, kus libedusest või hooletusest autod kokku põrkasid. Keskmiselt esitatakse Salva kindlustusele nädalavahetuse jooksul 30 liiklusõnnetuse ja 10 kasko kahjunõuet.

Kivirüüdi sõnul inimesed ka oma majade eest paremini hoolitsenud kui aasta eest. «Eelmisest aastast on õpitud ning lumi on katustel maha roogitud, tänu sellele on lumest ja selle sulamisest tingitud kahjusid vähem,» nentis Kivirüüt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles