EL lubas Ungaril välismaalaste maaostukeeldu pikendada

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari pole ikka veel suutnud põllumajandusreformi lõpule viia.
Ungari pole ikka veel suutnud põllumajandusreformi lõpule viia. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjon lubas sel nädalal pikendada moratooriumit, mis kehtib Ungaris välismaalaste põllumajandusmaa ostudele.


Kui Ungari 2004. aastal 1. mail Euroopa Liiduga ühines, siis sai riik 7 aastaks loa mitte kaotada keeldu välismaalaste põllumajandusmaa ostudele. Euroopa Komisjoni sellenädalane otsus tähendab, et välismaalased ei saa ka järgnevad 3 aastat Ungaris põllumajandusmaad osta, vahendas Budapest Business Journal

Komisjon lubas enda sõnul keeldu pikendada, kuna Ungarilt saadud teave rõhutab, et vastasel juhul oleks põllumajandusmaa turul tõsiste häirete oht. Komisjon tõi esile põllumajandusmaa omanduse aeglase konsolideerumise ning ikka veel lõpetamata maade tagastamise ja erastamise.

Palves keeldu pikendada toonitas Ungari ka erinevusi maa hindades ja talunike sissetulekutes võrreldes teiste vanade Euroopa Liidu riikidega.

Samas kutsus Euroopa Komisjon Ungarit kiirendama püüdeid põllumajandusreformi lõpetamiseks, kuna rohkem keeldu pikendada ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles