Liikluskindlustuse keskmine hind langes

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
liiklusõnnetus.
liiklusõnnetus. Foto: Kanal2

Liikluskindlustuse üheksa kuu keskmine päevamakse oli 4,73 krooni, kahanedes eelmise aasta sama ajaga võrreldes 11 protsenti, selgub Eesti liikluskindlustuse fondi (LKF) turuülevaatest.


Liikluskindlustuse keskmine hind on LKFi teatel langenud kaks aastat järjest. Kui 2008. aastal maksis kindlustuspäev keskmiselt 5,75 krooni, siis mullu 5,35 krooni.

LKFi andmetel registreeriti tänavu üheksa kuuga 22 142 liiklusõnnetust, mis ületas eelmise aasta numbrit 11 protsendi võrra. Kindlustusjuhtumite kogukulu vähenes aga 8 protsenti 463 miljoni kroonini. LKFi kahjuennetuse valdkonna juhi Erik Ernitsa andmetel iseloomustab selle aasta 9 kuud asjaolu, et vaatamata liiklusõnnetuste arvu üldisele kasvule Tallinnas on seni suuremate kahjudega ristmikel õnnetuste arv mõnevõrra vähenenud. Üheksa kuu kahjude hüvitised olid võrreldes eelmise aasta sama ajaga hinnanguliselt 13 protsenti väiksemad.

Keskmine kindlustushüvitis on vähenenud aastaga 17 protsenti 20 901 kroonini. Kindlustatud sõidukite arv oli kolmanda kvartali lõpus 565 215, mis on 0,9 protsenti vähem kui aasta tagasi. Üheksa kuu kindlustusmaksete maht vähenes aastaga 14 protsenti.

LKFi analüütiku Meelis Arumägi sõnul oli nii teise kui ka kolmanda kvartali kahjude hulk 20 protsenti väiksem viie aasta keskmisest. «Samas mõjutab 9 kuu tulemusi erakordselt suur kahjude arv esimeses kvartalis, mil liiklusõnnetusi oli keeruliste talveolude tõttu keskeltläbi viiendiku võrra rohkem kui viiel varasemal aastal,» lisas ta. «See on mõjutanud kindlustusandjate tehnilist tulemit, mis on 58 miljonit krooni ehk täpselt poole võrra väiksem eelmise aasta sama perioodi tulemusest. Samuti on tänaseks peatunud keskmise päevamakse langus.»

Liikluskindlustuse majandusnäitajate ülevaade on kättesaadav LKFi veebilehel.

LKF on seaduse nõudel kindlustusandjate poolt asutatud ühing, mille peamiseks ülesandeks on täita liikluskindlustuse garantiifondi rolli ning hallata liikluskindlustuse registrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles