Kaido Kaare: ega Kalevil täna midagi viga ei ole

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevi valmistoodangu ladu.
Kalevi valmistoodangu ladu. Foto: Toomas Huik

Tuleva nädala keskpaigast Kalevi juhatuse esimehe toolile istuv Kaido Kaare on tänaseks teinud tootmisele tiiru peale ja käib praegu ennast ettevõtte omanikele tutvustamas.


Kuidas Kalevisse üldse sattusite?

Kalevi uus omanik Norra Orkla grupp otsis ettevõttele uut juhti ja mina osalesin avalikul konkursil, kus oli üle neljakümne kandidaadi. Oli väga auväärt seltskond.

Atria ja Kalevi vahele jääb pool aastat. Mis sel ajal tegite?

Puhaksin, arendasin oma ettevõtet ja tegelesin isiklike investeeringutega. Kalevi juhi konkurss oli nii ahvatlev, et sellest lihtsalt ei saanud kõrvale jääda.

Mis arvate, miks liisk just Teie kasuks langes?

Usun, et määravaks sai varasem juhtimiskogemus ja töö rahvusvahelises meeskonnas, aga kindlasti ka isiksuseomadused. Olin meelitatud, kui valituks osutusin.

Kas omanikud on rääkinud ka eesmärkidest, kuhu Kalev välja tuleb viia?

Väga konkreetseks pole veel mindud, kuid omanike selge huvi on Kalevit edasi arendada ja ka väljaspool Eestit senisest rohkem toodangut müüa. Täna on numbritest veel vara rääkida.

Mis ise olete mõelnud uues ametis ette võtta? Mis need esimesed sammud on?

Eks mõtteid on, aga täna on infot veel liiga vähe, et midagi väga täpselt öelda. Mina näen Kalevit suure rahavusvahelise grupi liikmena. Ettevõttel on täna väga heal järjel tootearendus, tugev kaubamärk ja pikaajalised traditsioonid. Nüüd tuleks edasi minna ja ekspordipotsentsiaali paremini ära kasutada.

Kuidas Teile tundub, kas omanikuvahetus tuli Kalevile kasuks?

Olen selles kindel. Orkla inimesed, kellega olen kokku puutunud, on väga asjatundlikud ja täpsed. Nüüd tuleb vaid uued tulevikusuunad paika panna. Põltsamaa Felix ju võitis Orkla kontserni minnes ja sel läheb nüüd väga hästi. Usun, et Kalevil on sellest palju õppida.

Juhtkonnas muudatusi ei plaani?

Usun, et tippjuhi vahetus on juba iseenesest suur muudatus, esialgu küll ei plaani. Ega Kalevil ju täna midagi viga ei ole.

Varem olete juhtinud lihatööstusi, nüüda asute kommitootmise etteotsa. Kas on siis ükskõik, mida juhtida?

Eks juhtimisvõtted ole tootmises ikka samad, aga kui lihatööstuses tuleb tooraine ise kasvatada, siis magusatootmises tuleb kõik maailmaturult sisse tuua. Eks üks täienda teist. Mina söön jätkuvall liha ja hammustan kommi peale. Kalevi ruumes on igal juhul väga hea lõhn.

Kas palk on Norra või Eesti tippjuhtide tasemel. Ulatub see näiteks Eesti Energia juhi teenistuseni?

Ei, kindlasti mitte. Palk on vastavuses ettevõtte suuruse ja juhi vastutusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles