Keskkonnakomisjon taotleb põlevkiviõlile erisusi

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katlamaja korsten
Katlamaja korsten Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti seisukohti Euroopa Liidu õhusaaste vähendamise paketi suhtes arutanud riigikogu keskkonnakomisjon taotleb, et valitsus muudaks oma positsiooni põlevkiviõli kasutamise osas.

«Komisjoni liikmed tunnevad muret põlevkiviõli kasutamise jätkusuutlikkuse pärast. Seetõttu otsustas komisjon teha Euroopa Liidu asjade komisjonile ettepaneku muuta valitsuse seisukohti selliselt, et vääveldioksiidi (SO2) piirväärtus vedelkütuste kasutamisel võimaldaks ka põlevkiviõli kasutamist,» ütles keskkonnakomisjoni esimees Rainer Vakra (SDE).

Komisjoni arvates tuleks kütteliigist olenemata kehtestada ühesed piirväärtused, mida ei tohi ületada, põhjendas Vakra. Eestis täna kehtiv süsteem lähtubki loogikast, et meil on välisõhu kvaliteedi piirväärtused ja neid ei tohi ületada. «Uus Euroopa direktiiv hakkaks asju teistpidi reguleerima. See seaks põletusseadmetele korstnasisesed piirväärtused, mis ei kuulu ületamisele ja oleneksid kütteliigist,» rääkis Vakra.

Erisuste kehtestamist põlevkiviõlile pooldasid kõik kohalolnud komisjoni liikmed.

Euroopa Liidu asjade komisjon langetab lõpliku otsuse Eesti seisukohtade osas oma 12. detsembri istungil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles