Rakvere Lihakombinaat korraldab Lätis tegevust ümber

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Lihakombinaat. .
Rakvere Lihakombinaat. . Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Rakvere Lihakombinaadi tütarettevõttes Rigas Miesnieksis valmis arengukava, mille kohaselt ühendatakse alates 1. septembrist Rigas Miesnieks ja Jelgavas Galas Kombinats müügi- ja logistikatalitused.


Arengukava järgmise etapina viiakse tootmine Rigas Miesnieks Riia tehasest aasta jooksul üle Jelgavasse. Vastavalt kevadel sõlmitud ja juuli kuus Läti konkurentsiameti poolt heakskiidetud lepingule omandas Rakvere Lihakombinaadi tütarettevõtte Rigas Miesnieks 90,85 protsenti% Jelgavas Galas Kombinats aktsiatest.

Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimehe Anne Mere sõnul on peamine eesmärk kahe ettevõtte kasumlik kasv ning seeläbi turuosa suurendamine Läti lihatoodete turul. «Kahe tugeva lihatööstuse müügi ja logistika ühendamine annab ühendatud ettevõttele efektiivsust ja paindlikkust, tulemaks paremini toime Läti tugevalt langenud lihatoodete turul,» lausus ta.

Läti lihatoodete turg on viimase aasta jooksul kukkunud mahuliselt 5 ja rahalises väärtuses 12 protsenti. Rigas Miesniks juhatuse esimehe Juhan Mati sõnul on ettevõte võrreldes konkurentidega paremini hakkama saanud.

Rigas Miesnieks on asutatud 1922. aastal. Alates 1997. aastast on Rigas Miesnieks Rakvere Lihakombinaadi tütarettevõte ja 1998. aastast kuulub Põhjamaade ühte suurimasse toiduainetetööstuse HK Scan kontserni. Rigas Miesnieks on Läti lihatoodete turu liider 23 protsendi suuruse turuosaga, Jelgavas Galas Kombinats turuosa on 7 protsenti.

Lisaks emaettevõttele, milleks on AS Rakvere Lihakombinaat, kuuluvad Baltimaade ühte suurimasse lihatööstuskontserni veel lihakasvatusettevõte AS Ekseko Eestis, Rigas Miesnieks Lätis ja Klaipedos Maisto Mesos Produktai Leedus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles