Starman hakkab pakkuma neli korda kiiremat netiühendust

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Starman valmistub praegusest kõige kiiremast internetiühendusest neli korda kiirema, 400-megabitise netiühenduse pakkumiseks kodudes.

Uute kiirusrekordite löömiseks kodustes internetiühendustes tellis Starman SUPER kolmikpaketiga liitujatele uut tüüpi kliendiseadme, mis toetab ühenduskiirust kuni 400 megabitti sekundis.

Tegemist on Cisco kaabelruuteriga, mis võimaldab kodusesse võrku liita nii palju arvuteid ja muid seadmeid, kui netikasutaja ise soovib. Tänu traadita interneti toele saab ülikiiret netiühendust nautida kas või rõdul või köögis ilma, et selleks oleks vaja vedada juhtmeid või osta eraldi WiFi-ruuterit.

Starmani tehnikadirektori Hanno Liiva sõnul pole praegu veel selge, millal ülikiire koduinternet klientideni jõuab, kuid testid selle pakkumiseks juba käivad.

«Juba täna on Starmani kaabelvõrgu kaudu võimalik pakkuda netiühendust kuni 5 gigabitti sekundis, mis on praegusest kõige kiiremast internetipaketist veel 50 korda nobedam. Probleemiks on aga see, et hetkel pole niivõrd suurt kiirust võimaldavaid kliendiseadmeid, kuna modemite ja ruuterite kiiruslagi on 400 megabitti sekundis,» selgitas Liiva.

Siiski arenevad seadmetootjad tema sõnul kiiresti ning tänu sellele jõuavad kodudesse mõne aastaga kindlasti ka gigabitised ühenduskiirused.

Hiljuti teatas ka Suurbritannia telekommunikatsioonifirma Virgin Media, et valmistab oma võrku ette 400-megabitiste internetiühenduste pakkumiseks kodudes, sama plaanib teha teenusepakkuja UPC Broadband Bukarestis, Budapestis ja Varssavis.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles