BLRT Grupp: ka meie eksport suureneb

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BLRT-s valminud Stockholmi kesklinna Mälari järve alla paigaldatava metrootunneli esimene osa.
BLRT-s valminud Stockholmi kesklinna Mälari järve alla paigaldatava metrootunneli esimene osa. Foto: Liis Treimann

Elavnemine maailmaturgudel on viimastel kuudel suurendanud ka BLRT Grupi eksporti, edaspidi soovib ettevõte keskenduda avamere energeetikarajatistele mitmel pool maailmas.


Ekspordi kasvu jätkumist loodab BLRT Grupi omanikust juht Fjodor Berman ka järgmistel kuudel.

«Kui vaadata riigi tasandil, siis võib samuti kinnitada elavnemist, kuid stabiilsest kasvust on veel vara rääkida, sest muutused on kiired ja prognoose väga raske teha,» lausus ta.

Üleilmsed laevaehituse trendid näitavad samuti kerget paranemist, kuid märkimisväärset tõusu 2-3 aasta jooksul veel ei kavandata. Samas prognoositakse suuri investeeringuid avamere energeetikarajatiste ehitusse ja nende teenindamisse. Siia alla käivad avamerre rajatavad tuulegeneraatorid, nafta- ja gaasiplatvormid jms.


Hinnanguliselt investeeritakse järgneva viie aasta jooksul sellesse sektorisse 330 miljardit USD. Ka BLRT strateegia on olla lähiaastatel tegev just selles sektoris.

Kasvab ka vajadus keskkonnasõbralike ning energiasäästlike laevade järele. Näiteks on BLRT Grupil töös esimesed gaasiga töötavad praamid.

Grupi toodangust läheb eksporti 85-90 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles