Katri Keremist sai Eesti ainus turunduse professor

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EBSi kodulehe fragment.
EBSi kodulehe fragment. Foto: www.ebs.ee

Seni Estonian Business Schoolis (EBS) dotsendina töötanud Katri Keremist sai mai lõpus ülikooli turunduse professor.

«Professori ametikoht tõstab Eesti turundusalase akadeemilise hariduse mainet tervikuna ja näitab, et turundus ei ole akadeemilises plaanis enam hipist vaeslapse seisuses (st tore, aga mitte eriti tõsiseltvõetav),» ütles Katri Kerem Best Marketingile.

Keremi sõnul on väga vähe neid inimesi, kes on spetsialiseerunud turundusele ja kellel on doktorikraad, ning omakorda paljud neist leiavad väärilise rakenduse firmades, mis võimaldavad kohe põnevasse «pärisellu» sukelduda, mistõttu oligi turunduse professori ametikoht Eestis pikka aega täitmata.

«Madalamalt astmelt alustades on kõrgkooli õppejõududel väga suur loengukoormus, mis ei jäta eriti aega enese arendamiseks ja uurimistööga tegelemiseks. Viimane aga on eelduseks akadeemilistel ametipostidel edasiliikumiseks.»

Keremi hinnangul on turunduse professori ametikohad ülikoolides olnud siiani täitmata ka seetõttu, et ei ole olnud inimesi, kes kvalifitseeruksid kandideerima.

Katri Kerem on õppinud Tartu Ülikoolis majandust ja kaitsnud doktorikraadi Tallinna Tehnikaülikoolis, lisaks on ta erinevate välisvahetuste ja stipendiumiprogrammidega õppinud Groningeni Ülikoolis Hollandis, Jyväskylä Ülikoolis Soomes ja Kuninglikus Tehnoloogiaülikoolis Rootsis.

Kerem on töötanud eelnevalt hulgimüügifirma Abestock reklaami- ja suhtekorraldusjuhina ja pärast seda reklaamiagentuuris Saatchi & Saatchi projektijuhina.

Sellest tulenevalt on ta õppetöös pidanud väga oluliseks seost turunduspraktikaga, teeb tihedat koostööd näiteks ERALiga reklaamiõppe arendamisel ja on osalenud Altexi poolt kokku kutsutud internetimarketingi hariduse probleemistikuga tegelevas töörühmas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles