Ettevõtete laenuaktiivsus järjest kahaneb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laen.
Laen. Foto: SCANPIX

Eesti reaalsektori laenu- ja liisinguportfelli aastakasv aeglustus jaanuaris 0,7 protsendini, teatas Eesti Pank. Ettevõtetele ja majapidamistele väljastatud laenude ja liisingute kogumaht vähenes kuuga 8 miljoni euro võrra 14,8 miljardi euroni.

Eesti ettevõtted võtsid 2014. aasta esimesel kuul 660 miljoni euro eest laene ja liisinguid, mida oli mullusest 10 protsenti vähem. Pikaajaliste laenude käive 111 miljonit eurot jäi jaanuaris poole väiksemaks kui möödunud aasta samal ajal. Lühiajaliste laenude käive oli siiski võrreldav 2013. aasta viimase kvartali keskmise kuukäibega. Laenukäive oli jaanuaris tavapärasest suurem taristusektoris.

Majapidamiste laenuaktiivsus eluasemelaenuturul seevastu kasvab endiselt. Majapidamised sõlmisid jaanuaris ligikaudu 1300 uut laenulepingut ning pangad väljastasid neile 45 miljoni euro eest eluasemelaenusid. Seda oli 23 protsenti rohkem kui aasta varem, ent samas viiendiku võrra vähem kui möödunud aasta keskmine kuukäive. Eluasemelaenuportfelli aastakasv ulatus jaanuaris ühe protsendini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles