BaltCap toob Eestisse täiendavad 100 miljonit eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Baltikumi juhtiv era- ja riskikapitaliettevõte BaltCap asutas uue, 100 miljoni euro suuruse planeeritava kogumahuga erakapitalifondi, BaltCap Private Equity Fund II (BPEF II).

Fondi maht asutamisel on 50,6 miljonit eurot ning hetkel on investorite poolt märgitud kapitaliks 63 miljonit eurot.

BPEF II investoriteks on Euroopa Investeerimisfond (EIF), mis investeerib läbi 2012. aastal asutatud Balti Innovatsioonifondi (EIF-i ja Eesti, Läti ning Leedu valitsuste poolt loodud fondifond), Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupank (EBRD) ning Swedbanki Investeerimisfondide, LHV Varahalduse ja Danske Capitali poolt hallatavad Baltikumi pensionifondid.

BPEF II jätkab oma eduka eelkäija, BaltCap Private Equity Fund I strateegiat. BPEF I on investeerinud 8 portfelliettevõttesse, mis on kokkuvõttes viimase 4 aasta jooksul neljakordistanud EBITDAd ning enam kui kahekordistanud oma käibe, küündides 2013. aastal 230 miljoni euroni. Mitmed portfelliettevõtted on selle aja jooksul läbi teinud olulise rahvusvahelise arengu ning nende töötajate arv on BaltCapi halduse all kasvanud poole võrra kuni 2700 inimeseni.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles