Rail Balticu projekt võib läbi kukkuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rail Baltic
Rail Baltic Foto: graafika: Silver Alt

Kui Eesti ja Läti ei nõustu liitma Rail Balticu marsruudiga Leedu pealinna Vilniust, võib kogu projekt läbi kukkuda, hoiatas esmaspäeval Leedu transpordiminister Rimantas Sinkevičius.

Sinkevičiuse sõnul on kolm Balti riiki juba allkirjastanud poliitilise deklaratsiooni, mille kohaselt Vilnius on marsruudi osa, ning seega on poliitilised arutelud sel teemal tarbetud.

«Partnerite keeldumine nõustuda millegagi, mis on poliitilises deklaratsioonis juba allkirjastatud, seab kogu projekti ohtu,» ütles minister BNS-ile.

Küsimusele, kas erimeelsused Vilniuse küsimuses võivad projekti seisata ja liin ehitatakse ainult Kaunaseni, vastas Sinkevičius: »Selline oht võib tekkida.»

Minister ei välistanud, et Rail Balticu küsimus võidakse tõstatada veebruari algul Balti peaministrite kohtumisel. Sinkevičius kinnitas, et Leedu ei loobu oma seisukohast, et Vilnius on osa Rail Balticu marsruudist.

Leedu peaministri pressiesindaja Evelina Butkutė-Lazdauskienėütles BNS-ile samuti, et Vilniuse küsimus võidakse peaministrite kohtumisel tõstatada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles