Josing: murrang tööturul on toimunud

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konjunktuuriinstituudi direktori sõnul on on Eesti hinnatase umbes 80 protsenti Euroopa Liidu keskmisest ja igas riigis arvestab hinnatase palgataset.
Konjunktuuriinstituudi direktori sõnul on on Eesti hinnatase umbes 80 protsenti Euroopa Liidu keskmisest ja igas riigis arvestab hinnatase palgataset. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing ütles, et konjunktuuriuuringute parameetrid näitasid, et aprill oli esimene kuu, kus tööandjad lõid rohkem töökohti, kui koondasid.

«Tarbijate kindlustunne on mais tõusnud ja just eriti tänu sellele, et hinnatakse, et töötuksjäämine väheneb,» rääkis Josing ning lisas, et muutused tööturul on olnud väga positiivsed muutused, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Ettevõtjad hakkavad nüüd vaikselt lepinguid rohkem saama, aga nad ei võta töötajaid väga aktiivselt juurde, sellepärast et esialgu koormatakse neid töötajaid, kes on firmas, suurema koormusega,» ütles Josing.

Konjunktuuriinstituudi direktori sõnul on Eesti hinnatase umbes 80 protsenti Euroopa Liidu keskmisest ja igas riigis arvestab hinnatase palgataset.

Samas on meie partner- ja ekspordiriigid ning riigid, kust meile tuleb palju turiste - Põhjamaad - maailma ja Euroopa ühed kallimad riigid, mistõttu on surve hindadele kindlasti olemas, lisas Josing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles