Valitsus tahab vähendada vaidlustusi ehitustööde riigihangetel

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riik tahab vähendada vaidlustusi hangetel.
Riik tahab vähendada vaidlustusi hangetel. Foto: Margus Ansu / Postimees

Valitsus võttis sel nädalal vastu ehitustööde riigihanke piirmäära ületavate ehitustööde ja ehitiste projekteerimise riigihangete korraldamise eeskirja, mille üheks eesmärgiks on vähendada vaidlustusi hangetel.

Määrus reguleerib riigihangete seaduses sätestatud riigihanke piirmäära ületavate ehitustööde ja ehitiste projekteerimise riigihangete korraldamist, seisab eelnõu seletuskirjas.

Määruse eesmärk on tagada suurem õigusselgus ning professionaalsem projekteerimis- ja ehitushangete  hankedokumentatsiooni ettevalmistamine ja hanke korraldamine.

Parem ettevalmistus aitab majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi hinnangul kaasa hangete kiiremale läbiviimisele ja eeldatavalt vähendab vaidlustusi.

Määruses esitatakse juhiseid ja minimaalsed andmekooseisud riigihangete korraldamisel, mida järgides peaks tõusma riigihangetel esitatavate pakkumiste täpsus, vähenema hilisemad vaidlused hankes sisalduvate või mittesisalduvate tööde üle ja lihtsustuma hankedokumentide koostamine.

Määrus jõustub 1. juulil 2014. aastal. Kui hanketeade on avaldatud enne määruse jõustumist, siis määruse nõudeid ei kohaldata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles