Rootsi ajaleht: Gardell mõlgutab mõtteid SEB ja Swedbanki ühinemisest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB ja Swedbank.
SEB ja Swedbank. Foto: Peeter Langovits / Elmo Riig / Katri Karing

Rootsi investori Christer Gardelli juhitav investeerimisfirma Cevian Capital mõlgutab mõtteid Swedbanki ja SEB ühinemisest, kirjutab tänane Dagens Nyheter (DN).


Pangad plaanisid liituda kümmekond aastat tagasi, kui ettevalmistusprotsess katkes ja pankade teatel olid selle põhjuseks Euroopa Liidu äärmuslikud nõudmised, vahendas Kauppalehti Online.

DN kirjutab, et Cevian ostis üle kahe protsendi Swedbanki aktsiatest. Seda peetakse märgiks Gardelli soovist äratada ellu plaan kahe panga ühinemisest. 

DNi andmetel on Gardell uurinud võimalusi teha ostupakkumine Swedbanki kohta.

Ajaleht Svenska Dagbladet kirjutab, et Cevian plaanib osta ligi 5 protsenti Swedbanki aktsiatest.

DNi andmetel on Gardell uurinud võimalusi teha ostupakkumine Swedbanki kohta.

Meedia väitel peab Gardell SEB ja Swedbanki ühinemist paremaks variandiks kui Nordea ja Swedbanki liitu, sest  Swedbanki ja SEB liitu oleks lihtsam teoks teha, kuna pankadel oli aastaid tagasi liitumisplaan juba olemas.

SEB Grupi juhatuse esimees Marcus Wallenberg rääkis DN-le, et SEB tegevust tuleb tõhustada. Liitumismõtteid ta kommenteerida ei soovinud.

Gardell lükkas ajalehtede informatsiooni tagasi, nimetades neid spekulatsioonideks.

Nordea suuromanik ja Sampo direktorite nõukogu esimees Björn Wahlroos on varem väljendanud huvi liita Nordea ja Swedbank.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles