Seesam: aasta 2009 pigem hea, 2010 tuleb raskem

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seesami teatel vähenesid mullu sõidukitega seotud kahjud.
Seesami teatel vähenesid mullu sõidukitega seotud kahjud. Foto: Peeter Langovits.

Seesam Rahvusvaheline Kindlustuse AS kogus möödunud aastal kindlustusmakseid kokku 464,6 miljonit krooni ning ettevõtte turuosa Eestis kasvas aasta lõpuks 12,4 protsendini.


Seesam Rahvusvaheline Kindlustuse ASi juhatuse liikme Andri Püvi sõnul kogus Seesam 2009. aastal kindlustusmakseid võrreldes eelneva aastaga 6 protsenti vähem. Positiivse poole pealt tõi ta esile aga Seesami klientide arvu kasvu 12 protsendi võrra.



«Kuna kogu Eesti varakindlustuse turg kahanes möödunud aastal 11,5 protsenti, siis oli lõppenud aasta meile siiski suhteliselt edukas. Kõik meie töötajaid on teinud tõsiseid pingutusi, oleme avanud uusi kontoreid ja laiendanud müügivõrku.



2010. aasta aga tõotab tulla palju keerulisem. Müügimahud vähenevad kõikidel kindlustusseltsidel, konkurents turule jäänud klientide pärast kasvab. Hindade langus võib osa seltside puhul tähendada kahjumisse jäämist,» ütles Püvi.



Kindlustusmakseid kogus Seesam möödunud aastal kõige rohkem kasko- ja liikluskindlustuses - kokku 311 miljonit krooni. Vaatamata turu üldisele langusele õnnestus Seesamil näidata häid tulemusi reisikindlustuses ja kodukindlustuses - võrreldes 2008. aastaga koguti 2009. aastal vastavalt 17 ja 10 protsenti rohkem kindlustusmakseid.



Seesam Rahvusvaheline Kindlustuse AS hüvitas möödunud aastal 14 833 kahjujuhtumit kogusummas 268,6 miljonit krooni. Üldnumbrites on hüvitatud kahjude arv jäänud 2008. aastaga võrreldes samale tasemele, kuid hüvitiste kogusumma on vähenenud 11 protsenti tänu sõidukitega toimunud kahjude vähenemisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles