ERR.ee: töötukassa hinnangul lisandub tänavu veel 1200 koondatut

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige rohkem on sel aastal koondatud rõiva- ja tekstiilitööstuses. Pildil on Kreenholmis töötanud Alla ja Tamara.
Kõige rohkem on sel aastal koondatud rõiva- ja tekstiilitööstuses. Pildil on Kreenholmis töötanud Alla ja Tamara. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Töötukassa ennustab, et aasta lõpuks on Eestis koondamishüvitise saajaid üle 4000, mis on 1200 inimese võrra rohkem kui praegu ning ligi kolm korda enam kui amet mullu sügisel prognoosis.

Aasta algusest on töötukassa maksnud koondamishüvitisi ligi 40 miljoni krooni eest ning hetkel on menetlemisel kuus koondamisavaldust, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Sügisel prognoose tehes töötukassa suurt koondamislainet ette ei näinud - arvestati, et hüvitise saajaid on kolm korda vähem.

Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paaveli sõnul toimuvad  väljamaksed riskistsenaariumi järgi. Ta märkis, et aasta lõpuks töötukassa jooksvad tulud ületavad ikkagi jooksvaid kulusid, kuid nende väljamaksete suurus on tunduvalt suurem kui prognoositi.

Töötukassa koostab maksemäärade prognoosimiseks alati kaks stsenaariumi. Üks nendest tugineb rahandusministeeriumi majanduskasvu prognoosidele ja teine on niinimetatud riskistsenaarium, kus tööturuamet vaatab tulevikku mustemates värvides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles